ASD is Adviesraad Sociaal Domein.

Volg ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze vrijwilligersorganisatie!

Op zoek naar onze socials en contactinformatie? Die tref je aan onderaan deze pagina.

Adviesraad Sociaal Domein?

Ja, die vraag krijgen we vaker als we ons voorstellen. Wie zijn we? En wat doen we?

Adviesraad!

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers. Wij willen graag de inwoners van Oss helpen. Want het sociale domein en de openbare ruimte is niet voor iedereen even toegankelijk. Dat zou wel zo moeten zijn. Dus geven we advies. Advies aan het college van burgemeester en wethouders. Zodat iedereen ongeacht achtergrond toegang heeft.

Wij noemen onszelf ASD, een afkorting van Adviesraad Sociaal Domein. Dat ligt namelijk veel makkelijker in de mond.

Sociaal domein?

Denk dan bijvoorbeeld aan de WMO, of aan mensen die gebukt gaan onder armoede en schulden. Of aan de jeugd, die in deze tijden voor enorme uitdagingen staat. Eigenlijk is de ASD er voor iedereen die zo kwetsbaar is, dat ze het niet alleen meer kunnen redden.

Zichtbaar

Misschien hebben jullie ons het afgelopen jaar ontmoet? Tijdens evenementen zoals de seniorenmarkt, of tijdens onze presentaties in de wijken.

Of zagen jullie onze Werkgroep Btb actie voeren voor een betere bereikbaarheid van het Osse centrum?

Onzichtbaar

Maar veel van ons werk is onzichtbaar, achter de schermen. In overleg met elkaar, met onze achterban en met de beleidsambtenaren van de gemeente Oss.

Want we vinden samenwerken belangrijk. Als het even kan in een vroeg stadium. Zodat onze inbreng namens de kwetsbare Ossenaar zo effectief mogelijk is.

Nieuwsgierig geworden?

Volg ons via onze socials:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Youtube

Bel 06 2527 4240  of mail ons: info@asd-oss.nl.

Presentaties

Wij zijn van de verbinding. Met name in de gemeente Oss. Maar ook met buurgemeenten waarmee onderdelen van het sociale domein gedeeld worden. 

Daarom komen we graag langs om eens kennis te maken. En een presentatie te geven over wie we zijn en wat we doen. En hoe we elkaar kunnen versterken.

Vrijwilligerswerk

Zoek je betekenisvolle vrijwilligerswerk? Dan ben je van harte welkom. Woon vrijblijvend een van onze bijeenkomsten bij en kijk of het iets voor je is. We zoeken (oud) professionals in het sociale domein, ervaringsdeskundigen en mensen met hart voor communicatie die onze socials willen bemensen.

Nieuwsbrief

Je kan je ook opgeven voor onze nieuwsbrief. We brengen deze ongeveer 5 keer per jaar uit.